Openjournals is een professioneel OpenAccess platform voor wetenschappelijke, peer-reviewed tijdschriften.

Nieuwsbrief

Nieuws

 • maart 6, 2024

  Sustainability Letters nu ook op OJ

  Sustainability Letters is een vernieuwend, open-access tijdschrift dat gewijd is aan het debat over duurzaamheid binnen de managementwetenschappen. Het tijdschrift biedt een platform voor beknopte en belangwekkende artikelen en geeft wetenschappers, onderzoekers en praktijkmensen de kans om innovatieve ideeën, methodologieën en bevindingen te delen, met het doel om duurzame praktijken in verschillende organisatorische contexten te bevorderen.

  Het tijdschrift omarmt de principes van open science en publiceert alle artikelen gratis open access. In het tijdschrift verschijnen korte artikelen die vlot zijn beoordeeld en die doorlopend worden gepubliceerd. De redactie van Sustainability Letters ligt bij Dr. Alexander Henkel, Dr. Wim Lambrechts en Dr. Frank Hubers. Alle drie zijn verbonden aan de Open Universiteit.

 • februari 14, 2024

  Hoogtepunten 2023 Openjournals

  Bij het begin van het nieuwe jaar is het goed terug te kijken naar 2023 en de belangrijkste ontwikkelingen bij Openjournals samen te vatten. Het gaat goed met Openjournals. Het aantal deelnemende tijdschriften groeit en er is een duidelijk pad voor de toekomst. Klik op deze link om verder te lezen.

 • oktober 25, 2023

  Humanimalia opgenomen in DOAJ

  Het tijdschrift Humanimalia is toegelaten tot de Directory of Open Access Journals (DOAJ). De DOAJ controleert of tijdschriften voldoen aan algemeen geldende kwaliteitscriteria voor wetenschappelijke publicaties en of ze werkelijk volledig open access zijn. DOAJ wordt gezien als de belangrijkste kwaliteitszegel voor open access tijdschriften.

  Humanimalia is gewijd aan de studie van de relaties tussen mens en dier. Het is interdisciplinair en publiceert originele artikelen met een cultureel, historische, filosofisch, politiek of esthetisch perspectief. Het tijdschrift is sinds 2021 beschikbaar op Openjournals.

Meer nieuws

Onze journals

 • Alle journals

  Openjournals bevat een gevarieerde verzameling peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften. Bekijk ze allemaal.

 • Nieuw journal

  Het NTM is gericht op het verspreiden van informatie over ontwikkelingen met betrekking tot de rechten van de mens die van belang zijn voor de Nederlandse rechtsorde en het Nederlandse buitenlandbeleid.

  Het NTM verschijnt viermaal per jaar. Het tijdschrift bevat meer wetenschappelijke artikelen, kronieken en opinies over actuele mensenrechtelijke vraagstukken. Ook verschijnt in het NTM regelmatig nieuws van de Vereniging NJCM, zoals verslagen van seminars en de jaarverslagen. Het NTM wordt verspreid onder ongeveer 1.100 NJCM-leden en 150 abonnees en bevindt zich in alle juridisch-wetenschappelijke bibliotheken. Kort na verschijning zijn de stukken van Wolters Kluwer digitaal toegankelijk gemaakt via de Navigator.

 • Nieuw journal

  De Publications de la Société Historique et Archéologique dans le Limbourg – kortweg Publications of PSHAL – is al sinds 1864 het jaarboek van Koninklijk LGOG. De Publications is daarmee een van de oudste periodieken van Nederland. De Publications bevat omvangrijke wetenschappelijk historische en archeologische artikelen en het jaarverslag van Koninklijk LGOG.

 • Nieuw journal

  We zijn verheugd om Sustainability Letters te introduceren, een baanbrekend open-access, kort, brieven-achtig tijdschrift dat uitsluitend gewijd is aan het bevorderen van het discours over duurzaamheid binnen de managementwetenschappen. Ons tijdschrift biedt een dynamisch platform voor beknopte en impactvolle papers en moedigt wetenschappers, onderzoekers en praktijkmensen aan om innovatieve ideeën, methodologieën en bevindingen te delen die duurzame praktijken in verschillende organisatorische contexten bevorderen. Het tijdschrift omarmt de filosofie van open science volledig en publiceert alle artikelen gratis open access. Het tijdschrift publiceert korte artikelen van 3.500 – 6.000 woorden met een versnelde beoordelingscyclus die op doorlopende basis worden gepubliceerd. Het tijdschrift heeft de ambitie om binnen de eerste 5 jaar van zijn bestaan geïndexeerd te worden in de belangrijkste databases en zich te profileren door vertegenwoordigd te zijn in verschillende tijdschriftranglijsten.

Partners

Partner KNAW Partner NWO Partner OPUS Foundation