Twitter

Twitter is een veelgebruikte social medium binnen de academische kringen. In korte berichten attenderen onderzoekers elkaar op nieuwe artikelen, bevindingen, congressen, call for papers en meer. Dit maakt Twitter voor wetenschappelijke tijdschriften een ideaal platform om zowel kopij te verzamelen, ge├»nteresseerden te tippen over nieuwe publicaties als het gesprek aan te gaan met de lezersdoelgroep. Naast openjournals zelf zitten ook verschillende OJ-tijdschriften op twitter:

@openjournalsnl
@Techregjournal
@BMGN_LCHR
@_tseg
@jhokjournal
@dujal_journal
@EMLC_journal
@ReliefRevue
@ReligieSoc

Openjournals biedt ook een persoonlijke instap in twitteren en de handvatten om uw tijdschrift aan te laten haken bij academisch Twitter. Maak hiervoor een afspraak door te mailen naar info@openjournals.nl.