‘Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg’ op openjournals

Het jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) is nu open access beschikbaar via openjournals.nl.

Sinds 1955 geeft het SHCL dit jaarboek uit onder de titel “Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg”. In het jaarboek zijn wetenschappelijke artikelen opgenomen over de geschiedenis van Limburg in samenhang met de omliggende gebieden in België en Duitsland. De positie van Limburg als grensregio staat daarbij centraal. Er is vooral aandacht voor sociaaleconomische en sociaal-culturele ontwikkelingen in de negentiende en twintigste eeuw, maar bijdragen over eerdere periodes komen sporadisch ook voor. Alle jaarboeken sinds 1955 zijn nu gedigitaliseerd en te lezen via openjournals.