OJS versie 3.4 upgrade voor Openjournals
Sinds maandag 27 mei heeft Openjournals een nieuwe update gekregen. De Open Journals Software draait nu op versie 3.4. Daarmee hebben gebruikers nu de beschikking over een aantal handige nieuwe features.
Openjournals maakt gebruik van de software van Open Journal Software (OJS), ontwikkeld door de internationale Public Knowledge Project-gemeenschap, met institutionele steun van de Simon Fraser University in Canada. PKP werkt gestaag door aan de verdere ontwikkeling van OJS en brengt regelmatig upgrades uit. Momenteel is het Openjournals-team de upgrade naar OJS 3.4 aan het voorbereiden. Dat gebeurt door de nieuwe versie in een testomgeving uit te proberen en bugs op te sporen en bij te werken.
De 3.4 update bevat nieuwe functionaliteiten en verbeteringen die gericht zijn op het stroomlijnen van het redactionele proces, het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van de algehele efficiëntie voor tijdschriftbeheerders en -administrators. Van een vernieuwde interface om auteurs op de hoogte te brengen van redactionele besluitvorming tot een gecentraliseerd DOI-beheersysteem: OJS 3.4 biedt een reeks tools die zijn ontworpen om wetenschappelijke publicaties intuïtiever te maken. De belangrijkste uitbreidingen van deze versie zijn:
- Nieuwe interface voor e-mails over redactionele beslissingen, waarbij de redactie uit meerdere sjablonen kan kiezen. Omdat bijvoorbeeld een regulier nummer en een themanummer een verschillende doorlooptijd hebben, is het nu mogelijk om een standaardmail voor beide situaties in te stellen.
- Een nieuwe gebruikersinterface voor het indienen van bijdragen die auteurs helpt bij het uploaden van hun bestanden. Ook de invoer van trefwoorden en het toevoegen van andere bijdragers aan de bijdrage zijn vereenvoudigd.
- Verbeterde gebruikersstatistieken met inachtneming van de wettelijke AVG-regels.
- Grondige herziening van het DOI-beheer en een speciale DOI-beheer pagina, waardoor DOI-registratie nu een volledig geautomatiseerd proces is.
- Betere ondersteuning van HTML in titels.
- Eenvoudiger uitnodigen van nieuwe reviewers die al bij andere journals geregistreerd staan.
- De foutmeldingen in OJS zijn veel duidelijker gemaakt, en specificeren nu beter wat het probleem is en waar ontbrekende informatie moet worden ingevuld.